ERC al govern municipal

Des de la CUP Manresa, dubtem que l'entrada d'ERC aporti canvis en les polítiques socials de l'ajuntament

Des de la Candidatura d'Unitat Popular de Manresa, fem públic aquest comunicat de valoració de l'entrada d'ERC a l'equip de govern de l'ajuntament. La nostra candidatura, que a partir d'ara serà el primer partit de l'oposició, considera que amb l'entrada dels regidors republicans al govern el Ple de l'ajuntament perdrà diversitat. La majoria absoluta CDC-ERC significarà que, a partir d'ara, totes les mesures proposades per l'equip de govern quedaran aprovades, i per tant no caldrà l'entesa amb la resta de grups. Aquesta manca de necessitat de consens empobrirà la riquesa del Ple, tot i que des del pacte del Balç, ERC no ha exercit d'oposició real al Ple de Manresa pel que refereix a temes de ciutat. Al llarg d'aquests darrers mesos totes les proposicions de CiU han tirat endavant amb el vistiplau d'ERC, que en cap cas ha posat pegues a les propostes, i sempre ha elogiat la gestió feta pel govern de CiU, tot demostrant que el seu model de ciutat és el mateix. Mostrem la nostra preocupació per l'augment de càrrecs a l'equip de govern, i a l'espera de veure com es trasllada al cartipàs, recordem que en el debat del pressupost ja vàrem expressar la nostra oposició que aquests canvis signifiquin una major despesa en sous.

Pel que fa a les polítiques municipals, no creiem que l'entrada d'ERC al govern possibiliti cap mena de gir social, ja que els diversos governs en què han participat CDC i ERC a la ciutat han dut a terme polítiques molt similars a les actuals. Tampoc creiem que hi hagi una voluntat real de canvi, com ha quedat palès en l'aprovació conjunta del darrer pressupost, absolutament continuista amb els que CiU ha fet els darrers 4 anys. Donem per fet, doncs, que l'entrada d'ERC tindrà un impacte molt petit en la política municipal, ja que des de l'inici de la legislatura, CiU i ERC han funcionat com un govern «de facto», i Esquerra s'ha limitat a un paper d'acompanyament de les decisions de Convergència. Així, doncs, des de la CUP Manresa continuarem fent el nostre paper de principal grup de l'oposició, defensant un model de ciutat diferenciat del de CiU i ERC i centrat en la defensa dels interessos de les classes populars. La nostra oposició, com fins ara, es basarà en la presentació de propostes alternatives i en la crítica a les polítiques municipals, amb l'objectiu de plantejar sortides a la crisi social que viu la ciutat.

Finalment, tot i no entrar a valorar un a un els canvis interns a les regidories, manifestem el nostre temor a que les modificacions obeeixin més a dinàmiques internes i partidistes que no pas a les necessitats reals dels serveis i confiem en que l'atomització de responsabilitats no acabi repercutint, com en altres ocasions, en un pitjor servei a la ciutadania.