Notícies de Manresa

Ajuntament
Tant EUiA com la CUP creuen que el nou espai polític ha de servir per aglutinar un projecte de canvi real, amb l'objectiu de construir una alternativa política municipal que tingui un model de ciutat radicalment diferent al de l'actual equip de govern.
Les 6 candidates

En una propera assemblea, la CUP decidirà l’ordre exacte de la llista. Els sis candidats són, per ordre alfabètic, Roser Alegre, Marc Ballús, Gemma Boix, Jordi Garcés, Gemma Tomàs i Jordi Trapé.

plaça Simeó Selga

La CUP Manresa ha fet públiques les al·legacions que ha presentat al projecte d'urbanització de la plaça Simeó Selga i Ubach, un projecte que no té en compte la prespectiva de gènere que l'equip de govern es va comprometre a adoptar en tots els projectes de millora urbana.

Grups de treball

Els Grups de Treball de la CUP Manresa són espais de debat i treball orientats a les diverses tasques sectorials que fem com a organització. Les seves funcions són variades, encara que l’objectiu de fons és dotar a la CUP de les eines necessàries per analitzar els diferents aspectes de la realitat política i social i per fer propostes d'acció política municipal. Amb aquesta finalitat, el grups de treball donen suport tant a la tasca institucional com a l'assemblea local, i desenvolupen campanyes específiques del seu àmbit de treball.

Davant la visita de Josep Anglada el proper dimecres 16 de març, des de la CUP Manresa volem fer les següents consideracions

Aquest dilluns hem fet públiques les dues mocions que presentarem al proper Ple Ordinari de l'Ajuntament. Aprofitem el ple del mes de març, mes en què se celebra el Dia de la Dona Treballadora, per proposar dues mocions de caire marcadament feminista. Es tracta de dues mocions sobre temes aparentment neutres, però que sovint provoquen, o accentuen, les desigualtats entre gèneres.
 

El projecte que es planteja fer se situa en uns terrenys considerats pel propi Pla General d'Ordenació Municipal de Sant Fruitós de Bages com a agraris i paisatgístics i com a espai de connexió entre espais agraris. Entraria, per tant, en contradicció amb l'ús hoteler, de gasolinera, supermercat i restaurant.

Aquest proper dijous, des de la CUP Manresa organitzem una taula rodona per abordar el futur del Mercat Puigmercadal. El mercat viu una situació cada cop més decadent amb el tancament constant de parades. Des de la passada primavera, un total de sis parades han tancat que, sumades a les sis que ja hi havia tancades, fa que de les trenta nou parades de la planta baixa n’hi hagi dotze de tancades. A l’altell del mercat, els set locals comercials que hi ha també estan tancats.

Al Ple municipal del passat 21 de gener es va aprovar una moció que significarà l'adhesió de Manresa a la Xarxa de municipis per l'economia social i solidària. Es tracta d'una xarxa de la que ja formen part alguns dels principals ajuntaments catalans, com Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa o Sabadell, i que té com a objectiu fer créixer l'economia social i solidària als municipis i crear espais comuns per compartir línies de treball, bones pràctiques, reflexions, activitats i recursos.

Pàgines