La CUP i EUiA aposten per una candidatura conjunta de l’esquerra transformadora

La CUP i Esquerra Unida i Alternativa de Manresa han fet pública una nota de premsa on expressen la voluntat de crear una plataforma conjunta de l’esquerra transformadora de cara a les eleccions municipals del maig del 2019. Les dues organitzacions fa mesos que treballen en aquesta confluència, i amb el vist-i-plau de les dues assemblees volen obrir la plataforma municipalista als diversos agents de l’esquerra manresana que prioritzen la transformació social, els feminismes, el dret a la ciutat i la recuperació de les sobiranies

Ajuntament
Tant EUiA com la CUP creuen que el nou espai polític ha de servir per aglutinar un projecte de canvi real, amb l'objectiu de construir una alternativa política municipal que tingui un model de ciutat radicalment diferent al de l'actual equip de govern. Les dues assemblees constaten l’esgotament del model de ciutat que han implementat els diferents partits que l’han governada des de l’any 79, i creuen que Manresa està preparada per a un canvi que només l’esquerra transformadora pot encapçalar.
 
La voluntat de la CUP i d’EUiA és construir un moviment ampli i articulat als barris, on participin agents provinents dels diferents àmbits de l’esquerra, i per això faran un procés assembleari i obert, tant en la confecció de la llista com en l’elaboració del programa electoral, que s’estructurarà a l’entorn de cinc grans eixos programàtics (feminismes, treball, dret a la ciutat, dret a la vida i República). El procés de construcció col·lectiva del programa i de la llista començarà a principis de l’any vinent, serà obert a tota la ciutadania manresana i serà present a tots els barris de la ciutat. 
 
L’acord entre les dues formacions rupturistes va tenir el primer fruit en l’elecció de la candidata a l’alcaldia, Roser Alegre, que exemplifica la confluència entre les diferents tradicions de l’esquerra de la ciutat a través de l'aposta per un perfil renovador i de consens.