La presència del carrer Alfons XII al nomenclàtor manresà no està justificada

Fem públiques les tres mocions que presentarem al proper Ple municipal

 

La primera moció al Ple de maig demana que s'elimini del nomenclàtor de la ciutat el nom d'Alfons XII. No té cap sentit que una ciutat obertament republicana com Manresa segueixi homenatjant un rei que no fou un personatge destacat per a la història de la nostra ciutat i que no realitzà cap mèrit que justifiqui la seva presència al nomenclàtor manresà, més enllà de ser descendent de la família dels Borbons, i de ser el rei responsable del retorn de la monarquia espanyola després de la Primera República. L'origen del nom del carrer és atribuïble, únicament, a la voluntat del règim franquista d'imposar uns referents espanyolistes i antidemocràtics a la població catalana. Un cop eliminat el nom borbònic, proposem que el carrer s'anomeni, a partir d'ara, Carrer de la República Catalana.

La segona proposició vol que l'ajuntament faci públic de nou el seu suport a la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, recorreguda per l'Estat espanyol. Demanem que l'ajuntament reiteri el suport a aquesta llei i a la llei 6/2013, ja revocada per l'Estat, i activar immediatament nous instruments i accions urgents que ofereixin la cobertura que donaven els articles impugnats de la Llei 24/2015 per abordar l’emergència residencial i la pobresa energètica en les polítiques municipals. Amb aquesta moció volem assegurar que, tot i la intervenció contrària del govern del PP, no s'aturin les mesures contra el sobreendeutament, el lloguer social obligatori per aturar els desnonaments de grans tenidors, les mesures contra els talls de subministraments, la garantia d'accés als serveis bàsics i la cessió d'habitatge buit per augmentar el parc de lloguer social.

Finalment, proposem una tercera moció de rebuig als atacs racistes patits els dies 6 i 7 d'abril per tres infants d'entre 11 i 14 anys que viuen al Centre de Menors Estrep, situat a Sant Salvador de Guardiola. Demanem que s'institucionalitzi el rebuig que la societat manresana ja va deixar clar en la concentració organitzada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) del Bages, i que va comptar amb el suport de la majoria de Grups Municipals de l'ajuntament.