Cada estiu la mateixa cançó

I ja en van dos. Per segon any consecutiu, el nostre Ajuntament decideix reformar un espai de la ciutat pendent d'obres i, aprofitant l'avinentesa, fa desaparèixer del mapa el nostre patrimoni arborat.L'any passat va ser la Plaça de la Reforma i enguany la Plaça Valldaura. Eren espais on hi havia grans arbres que formaven part del paisatge urbà de Manresa que, a més a més de donar una valuosíssima ombra, configuraven la identitat dels racons on eren ubicats. A més a més, aquests éssers vius sembla que tinguin el mateix valor que una pedrota qualsevol, que si no molesta s'hi pot deixar, però que si cal es treu sense miraments. Com si es tractés d'una nosa.

Per la CUP no és un fet menor, tot i que si es vol és una petita cosa al costat de les grans obres que es poden arribar a fer a una ciutat. Però ens sembla que significativa del tipus de sensibilitat que tenen els nostres alcaldes (abans Valls i ara Camprubí) i de la regidora de Medi Ambient Montse Selga, que sembla que busqui l'agost per fer aquest tipus d'actuacions.

La justificació que sempre es dóna és que eren arbres malalts. Com pot ser que estiguin malalts i mai ningú no hagi provat de curar-los? Des de quan estan malalts? No hi ha una política preventiva per tal que no es posin malalts? Només es posen malalts els arbres de llocs on s'hi han de fer obres? Són tot de preguntes que se'ns acudeixen i que mai ningú no respon.

La Reforma, Valldaura, Zona Esportiva El Congost, Plaça Sant Domènec són només alguns dels llocs on s'han perdut arbres magestàtics. A qui passa per aquests llocs un cop de tant en tant, potser no hi dóna massa importància, però als veïns o als usuaris habituals d'aquests espais els ha perjudicat molt el nivell de confort del seu dia a dia.

Als nombrosos exeplars del Passeig del Riu, per exemple, els espera el mateix? Potser trobarem la resposta l'estiu que ve.

Candidatura d'Unitat Popular de Manresa
[email protected]